Kokotaulukko

Sovitusjalan käytössä on pääsääntöisesti koon 38 / 5 kengät niin kesä- kuin talvijalkineissakin. Jalan malli on ns. normaali ja G-lestin kengät sopivat käyttöön parhaiten. Auttaessani teitä valitsemaan oikean kokoiset jalkineet, vertaan malleja omaan jalkaani kenkäkohtaisesti.

Kokonumeroiden välinen pituusero on 6-7 mm ja puolinumeroiden kohdalla luku puolittuu. Kenkien tilavuudet ja kärkimallit selitän sanallisesti, koska tilavuuteen vaikuttaa myös kenkien avautuvuus ja säädettävyys mm. nauhojen avulla ja leveys varpaiden kohdaltakin on yksilöllinen. Kuvat antavat kyllä hyvän käsityksen kärkimalleista.

Useimmissa malleissa on irrotettavat sisäpohjalliset, joilla voit säädellä tilavuutta ja istuvuutta tai käyttää yksilöllisiä / tehdasvalmisteisia tukipohjallisia. Jos kenkä tuntuu aluksi turhan napakalta, voit vaihtaa tilalle ohuemmat pohjalliset tai ottaa ne kokonaan pois. Kun kenkä on muotoutunut, voi paksummat pohjalliset taas olla paikallaan.

Ballerinat ja sandaalit missä ei ole säätelyä, on syytä valita melko tyköistuvina. Tiedän kokemuksesta, että ne kuitenkin muotoutuvat nopeasti jalkojen mukaan ja jäävät helposti hölskymään, jos väljyyttä on liikaa.

Nauhallisiin ja tarrallisiin kenkiin sekä nilkkureihin uskaltaa ottaa enemmän käynti- ja mukavuusvaraa, koska niitä voi tarvittaessa säädellä tiukemmalle tai löysemmälle ja niissä voi käyttää eripaksuisia sukkia.

Jos tarvitset apua koon valinnassa, ota yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla. Tarvittaessa kuva omista jaloista auttaa meitä auttamaan Sinua.