Kenkien hoito

Kenkien hoidon ABC


A  SUOJAA kengät kosteutta ja likaa vastaan

B  PUHDISTA kengät pintamateriaaliin soveltuvalla aineella
 
C  HOIDA erityisesti nahkakengät huolella

D SUUTARI pidentää kenkiesi ikää huomattavasti

 

Mokan ja nupukin hoito

Suojaa mokka- / nupukkikenkä suojasuihkeella sekä ennen käyttöönottoa että sen jälkeen säännöllisesti. Harjaa irtopöly kengistä pois käytön jälkeen joko hellävaraisella sienellä tai mokkaharjalla, riippuen pintamateriaalin karheudesta. Vaikeamman lian poistamiseksi on olemassa mokkakivi / -kumi tai mm. puhdistusvaahto. Värillisillä kirkasteilla saat uusittua haalistunutta pintaa.

Pintanahan hoito

Myös pintanahkaisen kengän voi suojata suojasuihkeella kosteutta vastaan. Pintanahkaa kannattaa kuitenkin säännöllisesti lankata tai rasvata, jotta nahka pysyy pehmeänä ja siistinä. Myös värisävyt pysyvät paremmin kohdallaan.

Kiiltonahan hoito

Kiiltonahasta voi irrottaa likaa rievulla. Kiiltonahoille löytyy omat, hellävaraiset hoito- ja puhdistusaineet.

Tekstiilikenkien hoito

Tekstiilikengätkin kannattaa suojata suojasuihkeella ennen käyttöönottoa ja säännöllisesti sen jälkeen. Irtolika harjataan pehmeällä harjalla ja tahrat voi poistaa kostealla rätillä. Useat puhdistusvaahdot soveltuvat myös tekstiilikenkien puhdistukseen.

GORE-TEX –kenkien hoito

Ennen käyttöönottoa kengät kannattaa suojata mm. kalvollisille kengille soveltuvalla suojasuihkeella. Itse GORE-TEX –kalvo ei vaadi suojaamista, mutta kengän pintamateriaali kannattaa pitää puhtaana ja kuivana, jotta kalvo pystyy hengittämään sille kuuluvalla tavalla. Myös lämmöneristys pysyy parempana. Pahimman lian poistamiseksi kenkien pinnat voi pyyhkiä haaleaan veteen kostutetulla sienellä tai rievulla. Tämän jälkeen kannattaa nahka- tai kangasulkopinta suojata suojasuihkeella. Tarkista hoitoaineista niiden soveltuvuus GORE-TEX –kalvolle.

Suutari pidentää kenkiesi ikää

Oikein hoidettuna voi moninkertaistaa kenkiesi iän. Vie kenkäsi suutarille heti, kun huomaat pohjien tai korkolappujen kuluneen. Näin myöskään päällisnahka ei pääse liikaan venymään sinne suuntaan, mihin ulkopohjat ovat kuluneet.

KYSY LISÄÄ KENKIEN HOIDOSTA MYYJÄLTÄ!