Kenkiä jo 70 vuoden ajan

Kenkä-Ralen historia ulottuu jo sotien jälkeiseen Helsinkiin. Kaupankäynti Runeberginkatu 55:ssä alkoi alunperin suutaritoimintana, mutta pian siinä toiminut yrittäjäpariskunta alkoi myydä myös kenkiä. He palvelivat Töölön asiakkaita yli kahdenkymmenen vuoden ajan.

Toiminta kenkäkauppana jatkui uuden kauppiaspariskunnan johdolla ja heidän aikanaan nimi "KENKÄ-RALE" näki päivänvalon. RAimo ja Marja LEnkkerin aikana asiakkailla alkoi olla jonkin verran tukipohjallisia mikä vaatii kengiltä laajempia lestejä sekä laadukkaita tuotteita. He alkoivatkin pikkuhiljaa erikoistua mukaviin ja jalkaystävällisempiin malleihin ja asiakkaita alkoi saapua liikkeeseen pidemmältäkin. Myös he pitivät liikettä Runeberginkadulla yli 20 vuoden ajan. 

Seuraavan kymmenen vuoden ajan liikettä pitivät Martti ja Pirjo Kellokoski ja heidän johdollaan laadukkaiden ja mukavien kenkien kysyntä kasvoi entisestään. Heillä on pitkä kokemus kenkien valmistuksen parista ja asiakkaat saivat arvokasta lisätietoa hankkimistaan tuotteista. Kenkä on kuitenkin niin paljon enemmän kuin pelkkä ulkokuori.

Vuodesta 2009 Kenkä-Rale on palvellut asiakkaitaan Töölöntorinkatu 7:ssä, vetovastuussa Lasse ja Lea Byysing. Lealla on jalkaterapeutti (AMK) koulutus sekä kokemusta kenkätehtaan toiminnasta. Se on antanut eväitä muun henkilökunnan kouluttamiseen jalkoihin ja kenkiin liittyvissä asioissa ja hyvät arkikengät ovatkin tuotevalikoimamme ydin.